Postări pe Blog   |  TRIBUNALUL TULCEA A ANULAT REGULAMENTUL DE DEBRANŞARE RESTRICTIV IMPUS DE HOGEA!

TRIBUNALUL TULCEA A ANULAT REGULAMENTUL DE DEBRANŞARE RESTRICTIV IMPUS DE HOGEA!

www.ziaruldetulcea.ro 

Scris de in Noiembrie 23, 2014 – 0 Comentarii in Actualitate

Regulamentul privind procedura de deconectare/debranşare de la sistemul centralizat impus de Consiliul Local Tulcea a fost anulat în instanţă, astfel încât tulceni se vor putea debranşa mai uşor, în ciuda interdicţiilor impuse de iniţiatorul acestui regulament, primarul Constantin Hogea, cu sprijinul majorităţii PDL/PNL din consiliul local.

În urma numeroaselor sesizări venite din partea tulcenilor nemulţumiţi, la data de 14 august 2014 prefectul Lucian Simion a dispus atacarea în instanţă a regulamentului privind procedura de deconectare/debranşare de la sistemul centralizat.

Tribunalul Tulcea a admis cererea formulată de Simion Lucian-Eduard-Prefect al Judeţului Tulcea, în contradictoriu cu Consiliul Local al Mun. Tulcea şi dispune anularea Hotărârii nr.81 din 15.05.2014 adoptată de parat.

„Am primit 12 sesizări din partea asociaţiilor de proprietari cu privire la unele articole din cuprinsul regulamentului care ar încălca alte prevederi legislative în vigoare. Şi în cadrul şedinţei pe care am organizat-o cu reprezentanţii asociaţiilor aceştia şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că nu se pot debranşa. Am semnat actul prin care solicitam instanţei anularea acestui regulament şi mă bucur că am avut succes” a declarat fostul prefect Lucian Simion.

Preşedinţii asociaţiilor de proprietari au susţinut că prevederea din Regulament referitoare la obligativitatea obţinerii unei autorizaţii de construcţii din partea Inspecţiei de Stat în Construcţii pentru montarea unei centrale pe gaz metan este ilegală. “Ca autorităţi, trebuie să vă gândiţi la faptul că mulţi oameni sunt săraci, nu-şi mai permit să plătească agentul termic şi găsesc alte soluţii. Oamenii nu mai au încredere în autorităţi, iar sistemul centralizat de furnizare a agentului termic trebuie să ofere căldură la preţuri acceptabile”, a declarat preşedintele unei asociaţii de proprietari, conform Agerpres.

Tulcenii care au protestat faţă de acest regulament trebuie să ştie că oamenii lui Hogea au depus deja recurs, încercând reintroducerea regulamentului mult hulit.

Distribuie postarea

Google1

One Response to TRIBUNALUL TULCEA A ANULAT REGULAMENTUL DE DEBRANŞARE RESTRICTIV IMPUS DE HOGEA!

 1. Maria Răspunde

  7 august 2015 at 10:55

  Buna ziua,

  Am depus documentele pentru debransare – Iulie 2015 – si imi cer ca sa montez centrala si sa o pun in functiune pana vin ei sa puna sigiliu. Din cate am citit Curtea de Apel Constanta a respins recursul si regulamentul nu ar trebui sa mai fie in vigoare. Mai au drept sa ceara acest lucru? Mi se pare abuziv sa ma obligi sa cumpar centrala pe gaze si sa o pun in functiune pentru a putea sa ma debransez. In acest moment – august 2015 – ce Regulament privind debransarea este valabil? Pe site la Energoterm am gasit regulamentul prin care esti obligat sa-ti iei centrala de apartament daca vrei sa te debransezi.
  E casa mea pana la urma, vreau sa renunt la serviciilor lor, renunt, pana la urma nu exista niciun contract intre mine si ei, ci poate, nu cunosc, cu Asociatia de proprietari…

  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  O zi frummoasa.
  Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>