Postări pe Blog   |  Când începi să faci ordine și îi îndemni pe oameni să respecte legea, încep și acuzațiile. Nefondate.

Când începi să faci ordine și îi îndemni pe oameni să respecte legea, încep și acuzațiile. Nefondate.

LSO publicație online de profil (infopescar) îmi reproșează faptul că am afirmat zilele trecute că pregătim cererea de finanțare pentru un proiect integrat prin Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime (prin ITI Tulcea) privind „Locurile pentru pescuit de agrement și de campare pe întreg teritoriul deltaic, transferate în administrarea entităților publice locale cu dotările corespunzătoare și condițiile impuse prin autorizația de mediu eliberată de ARBDD”. Dar că, pe site-ul ARBDD sunt publicate locațiile autorizate în anul 2015 pe teritoriul Rezervației Delta Dunarii ,unde este posibilă atât cazarea la casuțe, vile și bungalouri, cât și camparea sunt: și urmeză menționarea lor explicită de către autorii articolului “Restrângeri severe ale zonelor de campare în Delta Dunarii 2015”.

“Cu alte cuvinte, ARBDD funcționează ca agent de publicitate și turism în favoarea câtorva pensiuni private, pe care le indică nominal și cu date de contact, ca fiind singurele autorizate. Dar este greu de crezut că toți pescarii sportivi veniți să-și caute un loc de campare în Delta Dunării se vor înghesui în doar cele cinci puncte fixe menționate. Asta probabil va duce la sporirea numărului de bărci și a motoarelor, care pot face mai mult rău decât așezarea corturilor în locuri oricum tradiționale de campare. Un studiu de impact în acest sens ar fi fost binevenit” conchide semnatarul articolului.

Fără să intru în polemică, doresc să precizez faptul că nu am făcut publicitate niciunui operator touristic. Ceea ce se poate citi pe site-ul ARBDD sunt informații referitoare la locațiile care s-au autorizat, și-au făcut documentația necesară conform legii, așadar, sunt destinații aprobate, cu documente în regulă pe terenuri care au permis organizarea unor astfel de locuri de campare. În acest moment acestea sunt autorizate. Da, sunt de accord cu dumneavoastră, sunt extrem de puține. La asta lucrăm.

Și acum, întreb cu bună credință, așa după cum v-am asigurat de la început: dacă ne străduim să găsim soluții cum să facem ca această activitate să se desfășoare în condiții mai bune fără prea multe dureri de cap pemtru turiști, ( în sensul respectării legilor de prea multe ori neluate în seamă), este rău ?!

Credeți că trebuie lăsată la voia întâmplării această mult- îndrăgită activitate de pescuit sportiv  care, indiferent de voința unora sau a altora, este reglementată de niște legi care prevăd și niște amenzi destul de mari … ?

Repet, în opinia mea, este foarte bine să reușim să realizăm facilități minime pentru desfășurarea acestor activități recreative, și mă gândesc la  în primul rând la amenajarea unor zone de acostare legal aprobate într-o zonă protejată așa după cum este Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Poate ca avenit vremea să ne gândim mai serios și să acționăm cu responsabilitate când este vorba despre Delta Dunării , cea mai bine conservată dintre toate deltele europene. Reamintesc faptul că Delta Dunării a intrat în patrimonial mondial UNESCO încă din 1992 pentru că a fost clasificată ca Rezervație a Biosferei în plan national și ca Parc Național în taxonomia internațională a IUCN (International Union for Conservation of Nature).
Natura ne oferă totul și cred că avem și noi datoria să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a o proteja  pentru generațiile care vin după noi. Mulțumesc pentru înțelegere și pentru potențialele propuneri care-ar putea să ne facă viața mai ușoară și mai frumoasă și nouă, oamenilor și ei, naturii.

Distribuie postarea

Google1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>