Postări pe Blog   |  Plajele neamenajate de pe litoralul românesc ar putea intra în circuitul turistic

Plajele neamenajate de pe litoralul românesc ar putea intra în circuitul turistic

Stiri.tvr.ro>Economie

Deşi sunt protejate prin lege şi păzite cu bariere, în fiecare vară turiştii caută soluţii pentru a merge pe plajele neamenajate de pe litoral. Mai nou, chiar cei care le administrează vor să le facă mai accesibile.

Plajele sălbatice din judeţul Constanţa, de la Corbu şi Vadu, sunt cunoscute de cei care se feresc de aglomeraţia din staţiunile turistice. Pentru că se află în zone protejate, legal acolo se poate face doar plajă. Sunt excluse accesul maşinilor, activităţile comerciale sau de divertisment şi construcţiile de orice tip. Nu este permisă instalarea rulotelor şi nici a corturilor direct pe nisip. Vară de vară însă, turiştii şi comercianţii caută soluţii prin care să treacă peste lege.

Conducerea Administraţei Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării consideră că realitatea impune unele schimbări chiar în legislaţia care apară ariile protejate. Numărul turiştilor creşte an de an şi trebuie găsite soluţii pentru ei.

Puţinii agenţi economici din aceste zone sunt încântaţi de perspectiva de a primi mai mulţi turişti.

În afară de plajele constănţene de la Vadu şi Corbu, propunerile de transformare vizează şi trei plaje din Tulcea – Sulina, Portiţa şi Sfântu Gheorghe.

Distribuie postarea

Google1

One Response to Plajele neamenajate de pe litoralul românesc ar putea intra în circuitul turistic

 1. cristian Răspunde

  24 februarie 2016 at 6:41

  Din punctul dumneavoastra de vedere cum se aliniaza abordarea ARBDD prin care trebuie gasite solutii doar „pentru ei”, turistii, cu conservarea naturii ?

  Nu considerati ca inainte de schimbarea legislatiei ariilor protejate, ARBDD sa agseasca masurile de adaptare a regulamentelor rezervatiei astfel incat miile de turisti dornici de natura salbatica si plaje virgine sa plateasca taxe de acces cat mai mari pentru a accesa aceste plaje?

  Poate ca astfel de taxe ar aduce un profit ARBDD cat si capacitate sporita pentru administrarea sustenabila a zonei din partea ARBDD in parteneriat cu comunitatile locale (prin angajarea de personal cu banii din taxele de acces pe plaje? In acest fel sunt multmite ambele parti: conservarea si accesul in anumite conditii pe plaje.

  Orice arie protejata de prestigiu din lume cum este, sau ar trebui sa fie si Delta Dunarii (si aici cred ca suntem pe aceea si lungime de unda) are asemenea masuri care reduc efectiv presiunea si stabilesc un management mai bun al zonelor, crescand astfel si veniturile locale. Ceea ce imi pare ca spuneti ca propuneti este doar o „bucla de consoldare”(va explica dl Vadineanu acest concept) a in sistemul de vizitare al turismului de masa in DD! Iar acest lucru este in contradictie cu toate studiile facute pe delta prin care se arata ca nu trebuie turism de masa ci ecoturism de excelenta! Pana si africanii cu conceptul lor de safari sunt mai destupati ca noi.

  Mai ganditi-va si nu faceti doar jocurile dezvltatorilor imobiliari.

  Va multumesc pentru atentie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>