Postări pe Blog   |  Cred că a venit timpul ca Municipiul Tulcea să intre în rândul orașelor cu adevărat importante

Cred că a venit timpul ca Municipiul Tulcea să intre în rândul orașelor cu adevărat importante

* Este vorba despre o nouă viziune, despre un alt fel de a face administrație publică locală, despre proiecte cu finanțare externă, despre faptul că trebuie să se depășească această etapă, această rutină, și la Primăria Municipiului Tulcea. Eu nu sunt singur. Suntem o echipă, suntem pregătiți să reparăm ceea ce s-a deteriorat în relația cetățean – primărie, vrem să facem lucrurile bine de la început, pentru a nu reveni și cârpi mereu. Pentru că toate acestea costă. Tulcenii merită să trăiască într-un oraș civilizat, modern, în toate cartierele sale, pentru că Tulcea nu înseamnă doar centrul orașului.

* Cred că trebuie să le creăm oportunități oamenilor plecați peste tot prin lume, să se întoarcă acasă

* Am lucrat destul de mult în administrație, am conexiunile necesare, știu ce am de făcut pentru acest oraș, pentru tulceni
* Am intrat în politică în 1996 cu un partit mic, nou înființat, UFD, și am intrat direct într-o campanie electorală lângă nume grele Crin Antonescu, Trifon Belacurencu, Alexe Gavrilă, a fost prima mare lecție politică pentru mine. A urmat fuziunea cu PNL-ul.

* Din 2007 am intrat în zona prefecturală unde am urmat, pas cu pas un parcurs interesant și binevenit: cursuri, examene…Notiunea de administrație publică a început să prindă formă și să înțeleg exact fundamentul performanței.

* Au fost 7- 8 ani în care am înțeles și de aceea susțin în continuare că Guvernele care se succed la putere au nevoie de un corp de elită de oameni pregătiți pentru administrația publică pentru a performa . Nimic nu se învață peste noapte.

* În anul 2014, premierul Victor Ponta  m-a numit Guvernator al ARBDD, funcție importantă care m-a onorat. În tot acest timp am avut susținerea PSD și trebuie, nu voi fi ipocrit să nu recunosc faptul că, împreună cu PSD, împreună cu Președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu am reușit să realizăm lucruri importante pentru județ, pentru Delta Dunării, pentru Municipiul Tulcea.

* Avantajul meu este că am venit deja pregătit din zona prefecturală, cu un pachet de probleme, cu idei, cu proiecte, drept pentru care am reușit să reacționez chiar din minutul doi, cum se spune. Nu voi repeta, am mai spus-o, am reușit să armonizez o serie de legi, am reușit să definim noțiunea de limitrof astfel încât și tulcenii să nu mai fie nevoiți să plătească taxe pentru a intra în deltă. O aberație! Am lăsat proiecte importante ce urmează a fi finanțate prin ITI Delta Dunării și sunt convins că echipa ARBDD va implementa cu succes aceste proiecte.

* Știu exact ce am de făcut la Primăria Tulcea. Am soluționat situații de criză extraordinare: cod roșu de zăpadă după care, din șase prefecți am fost singurul care a rămas în picioare, am fost mereu în mijlocul oamenilor și a problemelor fierbinți cu care se confruntau. Au fost conflicte de muncă la Ambulanță, la spital, la Alum sau Feral. Au fost zile întregi pe care le-am petrecut împreună cu directorii unor unități industriale pe la ministre și am soluționat majoritatea acestor probleme.

* Am un “Proiect pentru Tulcea” care cuprinde toată problematica ridicată de tulceni:  infrastructura stradală cu modernizarea și eficientizarea traficului rutier, cu un proiect bine definit al parcărilor (care nu ar trebui să afecteze traficul rutier), reașezarea trotuarelor pe coordonatele lor normale pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să meargă în șir indian prin troiene de zăpadă iar cei de la salubrizare să-și poată face treaba, crearea de locuri de muncă și aici sunt niște soluții care pot fi aplicate imediat (și vorbesc despre investitorii cu care nu a vorbit nimeni până acum, așa după cum nu s-a vorbit despre facilități, despre reducerea unor taxe, așa după cum, practic, nu există dialog cu oamenii de afacei, etc), cu problematica extrem de complexă a sănătății la care primăria chiar are obligația de a se implica.

* Tulceni, contați pe mine!

Distribuie postarea

Google1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>