Postări pe Blog   |  Deputat PSD Lucian Simion: “ Viața politică își are cursul ei, noi ne vedem de legile care ar trebui să aducă un plus de încredere oamenilor”

Deputat PSD Lucian Simion: “ Viața politică își are cursul ei, noi ne vedem de legile care ar trebui să aducă un plus de încredere oamenilor”

Citeste mai mult pe www.dobrogeanews.ro :

Reporter:  Sunteți unul dintre parlamentarii care au activitate, vedem ca veniti cu o problematică amplă, transpusă în interpelări sau în inițiative legislative. Declarații politice nu faceți?

LucianLucian Simion:  Sunt multe probleme semnalate de reprezentanții administrației publice unde am lucrat destul de mult și le înțeleg foarte bine, sunt probleme cu care se confruntă cetățenii și atunci încerc să inițiez proiecte de lege, să întreb miniștrii atunci când este cazul pentru a – mi face datoria. Pentru ce altceva m-au trimis oamenii în parlament?

Reporter:  Cum a început cea de – a doua sesiune parlamentară în condițiile în care viața politică de la București este detul de tumultoasă?

Lucian Simion:  Viața politică își are cursul ei, noi ne vedem de legile care ar trebui să aducă un plus de încredere oamenilor și, de ce nu, să facă dreptate în multe dintre cazurile în care intervenim. Revenind, am avut, sunt în diferite faze de avizare, proiectele de legi referitoare la Transferul platformelor aflate in patrimoniul Apelor Romane în domeniul public al localităților Maliuc si Crisan, Transferul Infrastructurii de alimentare cu apă din comuna Maliuc , satele Gorgova și Partizani de la Apele Romane în domeniul public al comunei, Finanțarea unor proiecte propuse de către autoritățile administrației publice locale din Ucraina în baza acordurilor de înfrățire / cooperare, o completare, în fapt, a Legii 273 /2006 privind finanțele publice locale, modificarea şi completarea Legii nr.550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, a Legii nr.364/2004 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Judiciare, Legea nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecția persoanelor, proiect care se află în dezbatere la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, în calitate de primă Cameră sesizată.

Un proiect de lege care vizează Trecerea pe perioada derularii unor proiecte , realizarea unor lucrări de intervenții  a terenurilor aflate în albiile de râuri , poduri , baraje, în domeniul public local ( adm. locală sau județeană ) până la finalizarea lucrărilor după care se redau proprietarului, Propunere legislativă pentru completarea şi modificarea art.18 al Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulații a cetăţenilor români în străinătate.

Reporter:  Aș dori să ne oprim puțin asupra finanțării proiectelor propuse de autorități  ucrainene și să vă rog să dezvoltați subiectul.

Citeste mai mult pe www.dobrogeanews.ro :

Distribuie postarea

Google1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>