Postări pe Blog   |  Colegii parlamentari au votat Legea pentru Portul turistic Murighiol. Sperăm ca Președintele Iohannis să o promulge în timp util

Colegii parlamentari au votat Legea pentru Portul turistic Murighiol. Sperăm ca Președintele Iohannis să o promulge în timp util

turisti-barciAm susținut în fața colegilor parlamentari, urgentarea adoptării unei legi care mai face posibilă implementarea acelui proiect așteptat și necesar pentru Județul Tulcea și pentru Delta Dunării, în speță, Portul turistic Murighiol, un proiect pentru care, la sfârșitul anului 2013 s-a transmis un teren în suprafață de 15000 de mp aflat în comuna Murighiol, din administrarea Ministerului Mediului, prin ARBDD, în administrarea Consiliului Județean Tulcea, pentru o perioadă de patru ani.

Din anul 2014 și până în prezent, Consiliul județean Tulcea făcut toate diligențele necesare finanțării acestui proiect din surse guvernamentale sau din surse europene dar nu s-a găsit o soluție viabilă în timp util.

pelicaniTrebuie să vă spun că administrația publică a județului Tulcea a alocat bani din bugetul propriu pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru această investiție complexă, care face parte integrantă din Strategia de Dezvoltare pe termen lung a județului Tulcea și a Deltei Dunării.

Din păcate, termenul stabilit de Legea 363/2013, prin care Consiliul județean poate administra suprafața de teren pe care urmază să se construiască Portul turistic Murighiol, expiră peste o lună. La sfârșitul acestui an.

Am făcut apel la înțelegerea colegilor parlamentari, la rațiune, și am pledat în favoarea realizării acestui proiect care a și fost inclus în Masterplanul Investițiilor în Turism aprobat prin HG 558/4 august a.c., Anexa 1, punct II, așadar, i-am rugat să voteze în regim de urgență propunerea legislativă de prelungire a administrării de către Consiliul Județean Tulcea a terenului pe care urmează a se implementa proiectul Port turistic Murighiol iar colegii parlamentari au înțeles perfect caracterul deurgență .

Pentru toți cei care iubesc Delta Dunării, reiterez faptul că la Murighiol se poate ajunge cu mașina și că odată ajunși aici vă aflați chiar în mijlocul deltei. Un port turistic modern ne aduce mai aproape de standardele europene iar ambarcațiunile mici se pot integra pefect.

Proiectul de lege susținut de mine și de colegii mei tulceni, a fost votat de ambele camere ale Parlamentului României.

Sper din toată inima că Legea va fi promulgată de Președintele Klaus Iohannis în timp util, astfel încât, să nu depășim termenele impuse, fapt care ne-ar obliga să reluăm toate procedurile de la capăt.

Distribuie postarea

Google1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>