Postări pe Blog   |  Am obținut votul final pentru Legea care face dreptate celor două localităț din Delta Dunării, Crișan și Gorgova (Maliuc). Proiectele de dezvoltare au acum mai multe șanse.

Am obținut votul final pentru Legea care face dreptate celor două localităț din Delta Dunării, Crișan și Gorgova (Maliuc). Proiectele de dezvoltare au acum mai multe șanse.

LucianAstăzi, 6 februarie 2018, proiectul de lege privind Transferul infrastructurii de alimentare cu apă din comuna Maliuc, satele Gorgova și Partizani, din domeniul public al statului, Apele Române, în domeniul public al comunei Maliuc, susținut de mine și colegii mei a devenit Lege cu votul majorității deputaților (din 271 de deputați prezenți, 239 au votat pentru iar 31 s-au abținut).

Vreau să reamintesc faptul că acest proiect de lege s-a născut ca o necesitate pentru ca aceste localități să administreze în favoarea cetățenilor aceste rețele de alimentare cu apă.

Delta-Dunarii-Murighiol

 Legea, (privind transmiterea unor bunuri imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” în domeniul public al comunei Maliuc, judeţul Tulcea) se referă la două rețele de alimentare cu apă potabilă realizate în nu mai puțin de 9 (nouă) ani, în două din șase localități din Delta Dunării (cuprinse în proiectul inițial), Gorgova  și  Partizani (comuna Maliuc, județul Tulcea), prin care o mie de oameni beneficiau, în sfârșit, de apă potabilă.

Cele două alimentări cu apă din localităţile Gorgova şi Partizani, sunt înscrise în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, Administrația Națională „Apele Române”, respectiv,  conductele de aducțiune a apei potabile și conductele de evacuare care sunt amplasate în subteran.

Trecerea acestor obiective de infrastructură din localitățile Gorgova și Partizani în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului este o condiție necesară pentru transmiterea  lor  ulterioară  către  Consiliul Local al Comunei Maliuc, care, în conformitate cu prevedederile legislației  în vigoare,  trebuie să administreze și să exploateze în beneficiul cetățenilor,  infrastructura de apă din cele două localități.

Acum, în calitate de membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, aceste comunități din Delta Dunării pot accesa finanțare europeană pentru proiecte de dezvoltare locală.

Distribuie postarea

Google1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>