Postări pe Blog   |  5 Iunie, Ziua Mondială a Mediului: Protejând natura, protejăm viitorul vieții pe pământ

5 Iunie, Ziua Mondială a Mediului: Protejând natura, protejăm viitorul vieții pe pământ

Lucian06Tema din acest an promovată de Ziua Mondială a Mediului este  ”Beat Plastic Pollution” și se dorește a fi un îndemn pentru fiecare cetățean al planetei pentru stoparea sau măcar reducerea poluării cu toate obiectele de unică folosință din material plastic care sunt aruncate în cantități impresionante și conduc la fenomenul extrem de îngrijorător, încălzirea globală, din cauza căreia au început deja să se topească calotele glaciare antarctice și groenlandeze, proces care va provoca în final creșterea nivelului oceanului planetar.

Untitled-17„Suntem cu toții conectați.  Așa că fiecare măsură pe care o luăm pentru a reduce risipa și pentru a tempera procesul de schimbare climatică este importantă. Alătură-te uneia dintre echipele noastre și implică-te pentru a face o diferență cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului”, spune mesajul campaniei din acest an.

pelicani

Deșeurile alimentare și deșeurile obiectelor dim material plastic pe care le găsim la fiecare pas reprezintă unele dintre cele grav-poluatoare ale planetei care produc gaze cu efect de seră ai planetei, acestea fiind ]n fapt cauzele declanșării procesului de încălzire globală și schimbările climatice care-l însoțesc și care ne afectează pe toți.

În Delta Dunării fenomenul pet-urilor, a ambalajelor din plastic, a deșeurilor menajere  este motiv continuu de informare și de conștientizare a localnicilor dar și a turiștilor care doresc să petreacă zile de vacanță minunate în paradisul deltaic și care sunt rugați să nu uite în locurile de campare sau aiurea, pe marginea lacurilor sau a bălților, peturile sau cutiile din care au băut bere sau băuturi răcoritoare, pungile și alte ambalaje pe care le-au avut în rucsac. Delta Dunării, asemenea tuturor deltelor, fluviilor, mărilor și oceanelor lumii trebuie păstrate iar relația noastră cu natura trebuie să devină una firesc-armonioasă pentru că dacă protejăm natura, ne protejăm pe noi. Protejăm viitorul vieții pe pământ.

Distribuie postarea

Google1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>