Postări pe Blog   |  Clarificări necesare privind Modificarea Regulamentului Cadru de urbanism pentru Rezervația Biosferei Delta Dunării

Clarificări necesare privind Modificarea Regulamentului Cadru de urbanism pentru Rezervația Biosferei Delta Dunării

lucian01Luni, 18 Martie a.c., am adresat câteva întrebări Ministrului Vasile Daniel Suciu, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice referitoare la Modificarea Regulamentului-cadru de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării prin HG.

Regulamentul-cadru de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării a fost aprobat în urmă cu 10 ani prin Hotărârea de Guvern nr.1516/2008.

În tot acest timp de când este aplicat au fost identificate anumite deficienţe, atât în privinţa modului de construcţie al imobilelor, a modului de construire a clădirilor agro-industriale, este nevoie de clarificarea anumitor norme, interzicerea expresă a amplasării pe terenul Rezervaţiei a câmpurilor de fotovoltaice, precum şi necesitatea revizuirii anexei Hotărârii pentru introducerea sau scoaterea unor localităţi din arealul vizat, cărora urmează să li se aplice Regulamentul-cadru.

delta-dunariiAvând în vedere aceste aspecte este absolut necesar să fie promovată o hotărâre de Guvern de modificare şi completare a Hotărârii de Guvern nr.1516/2008.

Acest lucru a fost reliefat şi de Memoriul privind necesitatea reactualizării Regulamentului de Urbanism al Deltei Dunării şi modificarea HG nr.1516/2008.

Cunosc faptul că există în lucru la Minister o hotărâre de modificare şi completare a HG nr.1516/2008, dar vreau să reiterez necesitatea ca această hotărâre să fie aprobată căt mai repede posibil.

Având în vedere aceste aspecte, am solicitat să-mi răspuns în scris la următoarele întrebări:

  1. Când estimaţi că va fi aprobată şi publicată în Monitorul Oficial hotărârea de modificare şi completare a HG 1516/2008?
  2. În acest moment, unde se află această hotărâre şi ce avize mai sunt necesare pentru a intra pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern?
  3. Până în acest moment există obiecţii sau observaţii de fond de la celelalte ministere sau instituţii avizatoare?

Deputat Lucian-Eduard Simion

Comisia pentru mediu și echilibru ecologic

Distribuie postarea

Google1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>